Grupul celor mai puternice naţiuni democratice ale lumii, G7, îşi va coordona ajutorul oferit Ucrainei pe măsură ce se apropie iarna, a declarat, joi, şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, înaintea unei reuniuni a miniştrilor de Externe a statelor G7 în oraşul Münster, din vestul Germaniei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vom permite ca brutalitatea războiului să ducă la moartea multor bătrâni, copii, adolescenţi şi familii care vor muri de foame sau frig în următoarele luni de iarnă, din cauza tacticilor brutale ale preşedintelui rus”, a declarat Annalena Baerbock în condiţiile în care Rusia continuă atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene, provocând pene de curent şi întreruperi ale alimentării cu apă.

”Noi, în calitate de G7, am demarat deja propriile măsuri pentru a lansa împreună ajutorul pentru iarnă”, a spus şefa diplomaţiei germane.

Germania a trimis deja 100 de generatoare în Ucraina, alături de alte ajutoare precum radiatoare, pături şi corturi, a menţionat Baerbock.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.