Starea sănătăţii copiilor răniţi în atacul cu cuţitul la Annecy este ”stabilă”, anunţă vineri premierul francez Elisabeth Borne, care precizează că urmăreşte ”îndeaproape starea sănătăţii victimelor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi copii se aflau în continuare într-o ”urgenţă vitală” la o zi după atac, a anunţat la postul France Info un purtător de cuvânt al Guvernului, Olivier Véran.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Prima Doamnă Brigitte Macron au efectuat vineri o vizită la Grenoble, unde sunt spitalizaţi cei patru copii răniţi în atac, şi la Annecy.

Ei efectuează aceste vizite pentru a se afla ”alături de victime şi de familiile lor şi de toate persoanele care au contribuit, la Annecy, la ajutarea şi susţinerea lor”, a anunţat Palatul Élysée.

Agresorul cu cuţitul într-un parc de pe malul lacului Annecy, în Haute-Savoie, Abdelmasih H., în vârstă de 30 de ani, care purta o eşarfă albastră pe cap, pantalini scurţi negri, un hanorac şi ochelari de soare închişi la culoare, le ridică probleme grave serviciilor de securitate bşi imigraţie.

Abdelmasih H., născut la 1 octombrie 1991, în Siria, un cetăţean sirian, a obţinut statutul de refugiat în Suedia, unde era rezident din 2013.

El a rănit şase persoane, inclusiv patru copii de vârstă mică.

El nu a fost audiat joi, din cauză că a refuzat să iasă din celulă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

El urma să fie examinat vineri de către un expert psihiatric, care urma să stabilească dacă starea sănătăţii îi permite să fie arestat prevenitv.

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, Henri, a intervenit în mai multe rânduri în timpul atacului.

Acest student catolic se află într-un tur al catedralelor în Franţa şi era în vizită la Annecy.

”M-am apărat cu braţul stâng, aşa că am fost doar rănit”, a declarat BFMTV unul dintre cei doi adulţi răniţi de atacator.

”Am auzit gălăgie şi am văzut o persoană urmărită de civili”, a declarat el.

”Am rămas pe bancă. Brusc a venit la mine şi a încercat să mă atace cu cuţitul. M-am apărat cu braţul stâng, aşa că am fost doar rănit”, a continuat el.

Atacatorul, care era în continuare ”urmărit în continuare de civli” şi-a continuat drumul şi ”a atacat alte persoane după care a fost luat de poliţie”, declară bărbatul rănit, care spune că a ”dormit bine noaptea trecută”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.