Teritorul francez de peste mări La Réunion trece de la dreapta la stânga, după ce candidata listei de stânga, Huguette Bello, susţintă de Partidul La France Insoumise (LFI) şi Partodul Socialist (PS), a obţinut o victorie în alegerile regionale, împotriva preşedintelui în exerciţiu Didier Robert, din cadrul Partidului Les Republicains (LR), scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Huguette Bello a obţinut 50,9% dintre voturile exprimate, iar Didier Robert 49,1%.

Singura regiune franceză de peste mări - care se afla sub controlul dreptei - diferă, astfel, de Hexagon, unde toate regiunile metropolitane şi-au reales duminică preşedinţii în exerciţiu în al doilea tur al alegerilor regionale.

”Rezultatul este victoria noastră, a locuitorilor La Réunion. Vom obţine aproape 51% din sufragii”, a declarat Huguette Bello, primarul oraşului Saint-Paul.

Victoria stângii în cel mai populat teritoriu francez de peste mări, cu peste 850.000 de locuitori, a fost salutată de către preşedintele LFI Jean-Luc Mélenchon.

”Este seara unei înfrângeri, trebuie s-o acceptăm”, a declarat Didier Robert, preşedinte al insulei din 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.