Preşedintele american Donald Trump a condamnat, duminică, pe Twitter "atacurile teroriste oribile contra bisericilor şi hotelurilor care au făcut cel puţin 160 de morţi în Sri Lanka", potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sincere condoleanţe din partea poporului Statelor Unite pentru poporul din Sri Lanka", a adăugat el, asigurând faptul că "suntem pregătiţi să ajutăm".                

În mesajul său, el a scris din greşeală că "138 de milioane de persoane" au fost ucise în aceste atacuri. 

Preşedintele Comisiei europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat "tristeţea" şi "oroarea" în faţa seriei de explozii din Sri Lanka, afirmând că Uniunea Europeană este gata să sprijine.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a denunţat un atac "abonimabil asupra credincioşilor", iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat "îngrozită de vestea că în Sri Lanka creştini au fost atacaţi şi ucişi în timpul slujbei de Paşte".

Premierul britanic Theresa May a condamnat "actele de terorism (...) cu adevărat îngrozitoare. "Trebuie să ne unim pentru ca nimeni să nu îşi mai practice credinţa în frică", a adăugat ea pe Twitter, adresând "cele mai sincere condoleanţe" tuturor persoanelor afectate.          

"Profundă tristeţe după atacurile contra bisericilor şi hotelurilor din Sri Lanka. Condamnăm ferm aceste acte odioase. Toată solidaritatea noastră cu poporul srilankez şi gândurile noastre pentru toţi apropiaţii victimelor în această zi de Paşte", a scris şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. 

Şi Papa Francisc a adus un omagiu numeroaselor victime ale atacurilor care au avut loc duminică, în Sri Lanka, în timpul tradiţionalei slujbe de Paşte celebrată la Vatican, suveranul pontif declarându-se aproape de "toate victimele acestei crude violenţe". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.