Spotify îşi suspendă activitatea în Rusia din cauza noilor legi ale ţării cu privire la ceea ce companiile media pot difuza sau posta online. Materialele publicate considerate ”fake news” despre invazia rusă în Ucraina ar putea atrage pedepse mari cu închisoarea, conform noului regulament, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul regulament ”restricţionează şi mai mult accesul la informaţii, elimină libertatea de exprimare şi incriminează anumite tipuri de ştiri, punând în pericol siguranţa angajaţilor Spotify şi, eventual, chiar şi a ascultătorilor noştri”, a transmis Spotify într-un comunicat trimis agenţiilor de presă.

”După ce am analizat cu atenţie opţiunile noastre şi circumstanţele actuale, am ajuns la decizia dificilă de a ne suspenda complet serviciile în Rusia”, se mai adaugă în comunicat.

Compania şi-a închis sediul din Rusia la începutul lunii martie şi nu a putut să-şi vândă abonamentele premium în ţară din cauza restricţiilor impuse de furnizorii de plăţi pe fondul sancţiunilor internaţionale aplicate Rusiei.

Spotify este cea mai cunoscută platformă de streaming muzical, iar în ultimul timp a adăugat şi o varietate de podcasturi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.