Israelul a anunţat miercuri că a fost - ”pentru prima oară” în istoria sa - ţinta unui atac cibernetic ”major” de tip ransomware vizând un spital public, nevoit să folosească ”sisteme alternative” pentru a continua să funcţioneze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israelul ”se confruntă cu un atac major total neaşteptat” de tip ransomware, a anunţat directorul Agenţiei israeliene de securitate cibernetică Ygal Unna, într-o reuniune virtuală dedicată cooperării internţaionale în lupta împotriva atacurilor de tip ransomware.

Un program de tip ransomware exploatează falii de securitate ale unei întreprinderi sau unei persoane, prin intermediul cărora cifreză şi blochează sistemele informatice ale acesteia şi cere o răscumpărare pentru a le debloca.

”Încercăm să găsim o soluţie, însă nu arată prea bine”, a declarat Ygal Unna.

El a subliniat că este ”pentru prima oară în Israel” când un spital este vizat de acest tip de atac.

Spitalul Hillel Yaffe de la Hadera (centru) a anunţat într-un comunicat că ”foloseşte sisteme alternative pentru a trata pacienţi”, în urma acestui atac.

Potrivit unor date prezentate de către Agenţia israeliană de securitate cibernetică în iulie, una din cinci întreprinderi din Israel a fost ţinta unui atac cibernetic, iar în 20% dintre atacuri s-au înregistrat pagube.

Alte ţări au fost vizate în atacuri cinernetice de tip ransomware şintind spitale, precum Germania, Franţa sau Irlanda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.