Poliţia şi serviciile de salvare din Spania căutau marţi trei persoane dispărute în urma inundaţiilor devastatoare care au lovit centrul ţării, în timp ce trenurile spre sud au fost repuse în circulaţie după ce mii de pasageri au rămas blocaţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploaia torenţială care a măturat duminică şi luni zone întinse din Spania a provocat moartea a trei persoane şi a făcut ravagii în infrastructura de transport, închizând drumurile, liniile de metrou şi legăturile cu trenurile de mare viteză. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în provinciile Toledo şi Madrid, din centrul ţării.

Autorităţile locale, corpul de intervenţie în caz de urgenţă al armatei, pompierii şi poliţiştii au fost mobilizaţi pentru a "garanta stabilitatea unei conducte-cheie din sistemul care alimentează cu apă peste 270.000 de persoane din sudul Madridului şi în Toledo", a declarat presei ministrul mediului, Teresa Ribera, aflată în oraşul Aldea del Fresno, la sud-vest de Madrid, care a fost devastat de revărsarea catastrofală a apelor râului Alberche.

Un bărbat de vârstă mijlocie a dispărut acolo, împreună cu fiul său, maşina lor fiind târâtă în râul revărsat duminică seara, după o viitură bruscă. Minorul a fost găsit în viaţă după ce şi-a petrecut noaptea agăţat de un copac în care se urcase, dar salvatorii încă îl căutau pe tatăl său, au anunţat serviciile de urgenţă.

Celelalte două persoane dispărute, în provincia Toledo, sunt o femeie în vârstă de 54 de ani, al cărei vehicul a fost luat de ape în timp ce se deplasa pe un drum inundat, şi un bărbat de 83 de ani, care a fost târât de curenţii puternici în apropierea casei sale, a declarat poliţia.

Administratorul de infrastructură feroviară Adif a declarat că traficul feroviar de mare viteză între Madrid şi regiunea sudică Andaluzia a fost reluat luni dimineaţă, după ce, în cursul nopţii, a fost reparată avaria provocată de furtună. Conexiunea feroviară între Madrid şi Toledo, la 70 de kilometri sud, a rămas închisă.

Operatorul feroviar Renfe a declarat că 50.000 de pasageri şi-au schimbat gratuit biletele de tren începând de duminică dimineaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.