Guvernul spaniol va anunţa sâmbătă restricţii privind mobilitatea în întreaga ţară, după ce aici au fost înregistrate peste 5.900 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 187 de decese, potrivit TVE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unităţile de învăţământ sunt deja închise, la fel şi muzeele, în mai multe oraşe a fost suspendată activitatea localurilor şi majoritatea magazinelor au tras obloanele. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case.

Guvernul interzice toate deplasările care nu reprezintă urgenţe, cu excepţia celor pentru aprovizionare şi asistenţă medicală. Toate companiile, publice şi private, trebuie să permită angajaţilor să lucreze de acasă, în măsura în care este posibil.

Sâmbătă este aprobat decretul de stare de alertă, anunţat vineri, iar Executivul are o întâlnire în care sunt luate mai multe măsuri, pe care prim-ministrul Pedro Sánchez urmează să le anunţe.

Potrivit Constituţiei, starea de alertă este declarată în situaţii de catastrofă sau crize sanitare. Este a doua oară când ea se aplică în Spania - prima dată, în 2010, din cauza crizei controlorilor de trafic aerian. Mecanismul este cel mai puţin invaziv, fără să suspende drepturile şi libertăţile.

Cea mai afectată regiune spaniolă este Madrid, cu 133 de decese. Starea de alertă va fi instaurată pentru următoarele 15 zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.