Spania a trimis un nou lot de 200 de tone de echipament militar în Ucraina, inclusiv vehicule grele de transport şi muniţie, a declarat premierul Pedro Sanchez, în timpul unei vizite la Kiev, alături de omologul său danez, Mette Frederiksen, joi, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă comună cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski şi premierul danez, Mette Frederiksen, Sanchez a spus: ”Acesta este cel mai mare transport efectuat până acum, care valorează mai mult decât dublul a ce am trimis până în prezent”, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez în cadrul unei conferinţe de presă comună cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski şi premierul danez, Mette Frederiksen.

O navă a marinei spaniole încărcată cu echipament a plecat joi dintr-un port spaniol cu destinaţia Polonia, de unde marfa va fi transportată în Ucraina, a mai spus el.

”Nava transportă 30 de camioane, mai multe vehicule speciale de transport greu şi 10 vehicule mici încărcate cu echipament militar care vor fi transferate în Ucraina”, a mai subliniat oficialul spaniol

Sanchez a mai precizat că Spania va cere, de asemenea, Curţii Penale Internaţionale să investigheze presupusele crime de război comise de Rusia în Ucraina şi că intenţionează să trimită anchetatori pentru crime de război.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, omologul său danez, Mette Frederiksen, a declarat că Danemarca va suplimenta contribuţia de armament furnizat Ucrainei cu 600 de milioane de coroane daneze (67 de milioane de lire sterline).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.