Spania, care a depăşit miercuri pragul de 60.000 de decese din cauza coronavirusului, a depistat al doilea caz cu noua tulpină a virusului descoperită în Africa de Sud, oficialii anunţând că infecţia a fost descoperită în regiunea nord-est a Cataloniei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine la o zi după ce Guvernul a decis restricţionarea călătoriilor din şi către Brazilia şi Africa de Sud, a anunţat Reuters. 

Secretarul de sănătate publică al Cataloniei, Josep Maria Argimon, a spus că al doilea caz depistat, odată cu extinderea noii tulpini britanice, nu este "o veste bună" în ciuda eforturilor de a opri pandemia. 

Spania, una dintre cele mai afectate ţări din Europa de pandemie, a depăşit miercuri pragul de 60.000 de decese provocate de coronavirus, potrivit celui mai recent bilanţ publicat de Ministerul Sănătăţii. 

Ţara, care numărăr 47 de milioane de locuitori, a recenzat 60.370 de morţi de la debutul pandemiei şi 565 de decese în ultimele 24 de ore. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.