Spania a semnat un acord cu Germania prin care va prelua migranţii care ajung în Germania dar erau deja înregistraţi în Spania, conform Ministerului de Interne al Germaniei, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul, care va intra în vigoare de sâmbătă, este primul concretizat de cancelarul german Angela Merkel, care a propus astfel de înţelegeri şi cu alte ţări UE în iunie.

„Salutăm disponibilitatea Spaniei de a coopera”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Eleonore Petermann.

Astfel se confirmă o înţelegere la care s-a ajuns în iunie, când guvernul spaniol a comunicat că va prelua migranţii care „au intrat prima oară în UE prin Spania”.

Merkel a avut dificultăţi în a duce la capăt înţelegerile după ce ministrul de Interne german, Horst Seehofer, a susţinut politici mai dure privind migraţia.

Discuţii similare au loc în prezent cu Italia şi Grecia, iar Petermann a declarat că există deja o înţelegere cu Austria, fără a fi una poficială, că Germania poate trimite înapoi migranţii pentru care responsabilă Austria.

Merkel se va întâlni şi cu prim-ministrul spaniol, Pedro Sanchez sâmbătă şi duminică şi vor “acorda o atenţie deosebită” subiectului migraţiei, conform guvernului spaniol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.