Autorităţile americane au anunţat că soţia suspectului Ahmad Khan Rahami a plecat din Statele Unite cu doar câteva zile înainte de exploziile care au zguduit cartierul newyorkez Chelsea, precum şi o staţiune balneară din New Jersey. Între timp, procurorii l-au pus sub acuzare pe suspect pentru tentativă de ucidere a unui poliţist şi pentru posesie ilegală de armă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Statelor Unite colaborează cu autorităţile din Pakistan şi Emiratele Arabe Unite pentru a determina unde s-a îndreptat soţia suspectului.

Ahmad Khan Rahami s-a căsătorit cu soţia sa în Pakistan, înainte de a o aduce pe aceasta în Elizabeth, New Jersey.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Autorităţile americane cred în prezent că l-au prins pe principalul suspect pentru exploziile din weekend de la New York şi New Jersey, dar ancheta continua pentru a stabili dacă acesta a avut ajutor.

Directorul adjunct al FBI William F. Sweeney Jr. a declarant că nu există nimic care să sugereze o celulă teroristă activă în zonă New Yorkului, dar există dovezi că susepctul capturat nu a acţionat singur.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a susţinut că autorităţile au toate motivele pentru a crede că exploziile care au zguduit în timpul weekend-ului Manhattan şi New Jersey reprezintă acte de terorism. De asemenea, acesta le-a cerut newyorkezilor să rămână vigilenţi faţă de ce se întâmplă în jurul lor şi să informeze imediat autorităţile dacă aud vreo discuţie suspectă sau descoperă vreo ameninţare la adresa securităţii metropolei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.