Popularitatea alianţei conservatoare a cancelarului german Angela Merkel a scăzut la un minim record, săptămâna trecută, evoluţie care sugerează o accentuare a schimbării intenţiilor de vot ale alegătorilor din Germania, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, popularitatea Uniunii Creştin Democrate a lui Merkel şi a partidului bavarez afiliat acesteia, Uniunea Social Creştină, a coborât la 23%, în cel mai recent sondaj de opinie efectuat de Kantar pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Sondajul, efectuat în rândul a 1.910 germani, arată că sprijinul pentru blocul CDU-CSU a scăzut de la 24% în săptămâna anterioară, atingând cel mai redus nivel din istoria sondajului săptămânal.

Partidul Verzilor a rămas în frunte, cu 26% din opţiunile de vot, chiar dacă scorul a coborât cu 1 punct procentual comparativ cu săptămâna precedentă. Pe locul al treilea, cu 16%, se află Partidul Social Democrat, partenerul minoritar al CDU-CSU.

Duminică, SPD a anunţat că ministrul de Finanţe Olaf Scholz va conduce campania sa electorală. Acesta se va confrunta cu reprezentanta Verzilor, Annalena Baerbock, şi cu candidatul de centru-dreapta, al CDU-CSU, Armin Laschet, pentru înlocuirea lui Merkel din poziţia de cancelar, în alegerile din septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.