Democratul Joe Biden îl devansează pe Donald Trump într-un sondaj de opinie realizat de CNBC/Change Research în şase state indecise, în condiţiile în care Convenţia Naţională Republicană nu a schimbat nimic în cursa pentru Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Arizona, Florida, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin, fostul vicepreşedinte Biden îl devansează pe preşedintele Trump cu 49% la 45%, potrivit sondajului publicat miercuri. În sondajul publicat acum două săptămâni, după Convenţia Democrată, dar înainte de Convenţia Republicană, avansul deţinut de Biden era de 49% la 46%.

Biden are cel puţin un avans strâns în toate cele şase state, care vor juca un rol major în stabilirea câştigătorului alegerilor prezidenţiale de pe 3 noiembrie.

Iată care sunt rezultatele sondajelor în cele şase state:

  • Arizona: Biden 49%, Trump 45% (în sondajul precedent Biden 49%, Trump 47%) 
  • Florida: Biden 49%, Trump 46% (neschimbat)
  • Michigan: Biden 49%, Trump 43% (în sondajul precedent Biden 50%, Trump 44%) 
  • Carolina de Nord: Biden 49%, Trump 47% (în sondajul precedent Biden 48%, Trump 47%)
  • Pennsylvania: Biden 50%, Trump 46% (în sondajul precedent Biden 49%, Trump 46%)
  • Wisconsin: Biden 50%, Trump 44% (în sondajul precedent Biden 49%, Trump 44%)

Sondajul a avut loc vineri şi sâmbătă, a intervievat 4.143 de posibili votanţi din statele respective şi are o marjă de eroare de plus/minus 1,4 puncte procentuale.

Cu toate că avansul lui Joe Biden s-a redus în sondaje atât la nivel naţional cât şi în statele indecise, faţă de maximele atinse în cea  mai dificilă perioadă a pandemiei de coronavirus, din iunie şi iulie, sondajul realizat de CNBC/Change Research arată o cursă electorală în mare parte neschimbată de evenimentele din ultimele săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.