Trupele israeliene au împuşcat mortal doi palestinieni care intraseră intenţionat cu maşina într-un grup de soldaţi, rănind pe doi dintre ei, a anunţat armata israeliană, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc după ce soldaţii opriseră maşina peste noapte, la 10 km distanţă de oraşul palestinian Ramallah în Cisiordania, ocupată de Israel. Un al treilea palestinian din vehicul a fost rănit.

Numărul atacurilor palestinienilor asupra forţelor de securitate israeliene s-a mărit şi a ajuns la un apogeu la sfârşitul lui 2015 şi în 2016. Multe au fost executate de indivizi, nu de grupări militante iar în ultimul timp frecvenţa acestora a scăzut.

Ministerul de Externe al Palestinei a informat că doi bărbaţi au fost împuşcaţi într-o „execuţie brutală”. Amir Daraj şi Yusuf Anqawi, palestinienii decedaţi, erau în vârstă de 20 de ani şi locuiau în satele din apropiere de Ramallah, a informat Ministerul Sănătăţii din Palestina.

Armata israeliană a informat într-un comunicat separat că au fost găsite cocktailuri Molotov în maşină, câteva dintre ele fiind aruncate de atacatori către drumul 443, folosit de israelieni pentru a se deplasa între Ierusalim şi Tel Aviv, la care însă palestinienii nu au acces.

Israelul a preluat controlul Cisiordaniei de la Iordania în 1967. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.