Părţi ale corpului jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au fost găsite, declară surse neidentificate pentru postul britanic, dezvăluie Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corpul jurnalistului a fost ”tăiat în bucăţi”, iar faţa i-a fost ”desfigurată”, declară aceste surse pentru Sky News.

Potrivit uneia dintre sursele citate, rămăşiţele lui Khashoggi au fost găsite în grădina casei consulului general saudit.

Aceste dezvăluiri au fost făcute după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi, în Parlament, că corpul jurnalistului nu a fost găsit încă şi a cerut autorităţilor saudite să spună unde se află.

”De ce încă nu a fost găsit corpul cuiva despre care s-a anunţat oficial că a fost ucis?”, a întrebat Erdogan, care a promis ”adevărul gol” despre această crimă.

El nu a menţionat, în acest discurs pe care l-a susţinut în faţa parlamentarilor din Partidul Justiţei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), presupuse înregistrări audio şi video, pe care autorităţile turce afirmă că le deţin, care surprind uciderea lui Khashoggi şi potrivit cărora jurnalistul a fost torturat, ucis, i-au fost tăiate degetele şi a fost dezmembrat.

Preşedintele turc nu a spus nimic despre felul în care jurnalistul, în vţrstă de 59 de ani, a fost ucis, însă a acuzat că uciderea sa a fost premeditată de către oficiali saudiţi.

El a anunţat că anchetatori turci au dovezi care arată că jurnalistul saudit a fost victima unei ”crime sălbatice” premeditate comise de o echipă de 15 bărbaţi.

Presupusa escoperire a unor părţi  din corpul lui Khashoggi şi versiunea lui Erdogan cu privire la evenimente, bazată pe ceea ce acesta a numit ”noi probe şi informaţii”, contrazic versiunea Arabiei Saudite cu privire la moartea jurnalistului.

”Declaraţia preşedintelui Erdogan de astăzi (marţi) subliniază faptul că rămân întrebări la care numai saudiţii au răspunsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Theersa May.

Şeful diplomaţiei britanice Jeremy Hunt s-a declarat, într-un mesaj postat peTwitter, ”profund îngrijorat” să-l audă pe Erdogan spunând că uciderea disidentului saudit este un asasinat premeditat.

”Lumea aşteaptă în continuare răspunsuri”, a adăugat Hunt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.