Poliţia anunţă că a arestat un bărbat şi a salvat un copil care se afla în centrul unei presupuse luări de ostatici pe aeroportul din Hamburg, duminică, punând capăt unei crize de 18 ore care a forţat autorităţile să închidă aglomeratul hub aerian, relatează Reuters şi BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat, despre care poliţia a spus că ar fi avut asupra sa o armă şi, posibil, explozibili, a intrat cu un vehicul forţând porţile aeroportului, sâmbătă seara.

Poliţia a precizat că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, se afla împreună cu fiica sa în vârstă de patru ani şi se crede că ar fi avut o dispută pentru custodie.

"Situaţia de luare de ostatici s-a încheiat", a scris poliţia din Hamburg pe X, fostul Twitter, duminică după-amiază.

"Suspectul a ieşit din maşină împreună cu fiica sa. Bărbatul a fost arestat fără a opune rezistenţă. Copilul pare să fie nevătămat", a adăugat poliţia.

Potrivit BBC, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Hamburg, Sandra Levgruen, a declarat în urmă cu câteva ore că bărbatul nu a fost de acord cu unele decizii luate de autorităţi în legătură cu acordul de custodie şi a vrut să plece în Turcia cu fetiţa.

Presa locală a relatat că negocierile cu bărbatul au avut loc în limba turcă, prin intermediul unui traducător, dar nu este clar care este legătura sa cu ţara.

Aeroportul, care a fost închis sâmbătă seara, a anunţat că pentru duminică erau programate 286 de zboruri cu aproximativ 34.500 de pasageri. Nu există deocamdată un anunţ privind redeschiderea aeroportului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.