Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că guvernul său nu va negocia privind constituţia ţării cu opoziţia susţinută de Turcia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un congres organizat de Rusia, principalul aliat al lui Assad, anul trecut, a apelat la trimisul special al ONU privind Siria pentru a forma un comitet care ar redacta o nouă constituţie.
 
Procesul ar trebui să ducă la noi alegeri.
 
"Constituţia reprezintă soarta ţării şi, drept urmare, nu poate fi supusă unor negocieri care ar putea avea un preţ mai mare decât războiul”, a afirmat Assad într-un discurs televizat.
 
El a adăugat că rolul ONU este binevenit câtă vreme respectă suveranitatea statului său. El a descris oficialii opoziţiei aleşi pentru comitetul constituţional ca fiind "agenţi” ai Turciei, cea care susţine rebelii anti-Assad în nord-vestul Siriei.
 
Discuţiile organizate de ONU pentru a încheia conflictul vechi de opt ani nu au dus niciodată la întâlniri faţă în faţă ale celor două părţi implicate. Cu ajutorul Rusiei şi al Iranului, forţele guvernului au preluat controlul asupra celei mai mari părţi ale ţării.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.