Autorităţile siriene au cerut, sâmbătă, plecarea imediată a trupelor turceşti care au intrat în nord-vestul Siriei, apreciind că prezenţa lor reprezintă ''o agresiune flagrantă'', informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul sirian de Externe consideră, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, că intarea unor vehicule militare turceşti prin punctul de frontieră Bab al-Hawa, controlat de rebeli, reprezintă o încălcare a dreptului internaţional.

"Siria condamnă cu fermitate incursiunea armatei turceşti în provincia Ildib, lucru ce constituie o agresiune flagrantă la adresa suveranităţii şi securităţii teritoriului sirian", se arată în comunicatul ministerului.

Turcia afirmă că acţionează împreună cu grupări rebele pentru a aplica un acord de luna trecută cu Rusia şi Iran de la Astana, referitor la reducerea confruntărilor dintre insurgenţi.

"Agresiunea Turciei nu are legătură cu acordul de la Astana, ci constituie o încălcare a acestor termeni", susţine Siria.

Idlib şi restul localităţilor din nord-vestul Siriei se numără printre cele mai mari bastioane ale grupărilor rebele care luptă împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad, dar sunt tot mai des supuse atacurilor lansate de facţiunile jihadiste insurgente. Fieful opoziţiei siriene, provincia Idlib a fost teatrul unor bombardamente intense ale regimului sirian şi aliaţilor săi, care s-au soldat cu numeroase victime civile, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.