Shamima Begum, adolescenta care a fugit din Londra în Siria pentru a se alătura ISIS la vârsta de 15 ani şi acum doreşte să se întoarcă acasă alături de fiul ei nou-născut, a afirmat că este dispusă să se schimbe şi a cerut „indulgenţă” guvernului britanic după ce Sajid Javid, ministrul britanic de Interne, i-a retras cetăţenia britanică, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Britanica în vârstă de 19 ani doreşte să se întoarcă pentru că fiul ei nu este într-o stare bună şi nu doreşte ca el să se întoarcă singur în Marea Britanie.

Totuşi, familia ei ia în calcul alte opţiuni legale şi practice pentru a-i aduce copilul la Londra în timp ce ea face apel la decizia guvernului de a-i retrage cetăţenia.

Întrebată dacă are ceva să le transmită politicienilor de la Londra, ea a afirmat pentru Sky News: „Aş dori ca ei să îmi reanalizeze cazul cu mai multă indulgenţă în inimă”.

Întrebată dacă se poate schimba sau reabilita, ea a răspuns: „Sunt dispusă să mă schimb”.

Begum a adăugat că îi este greu să se descurce din cauza lipsei de resurse din tabăra din Siria unde se află de când a fugit din ultima enclavă a ISIS.

„Nu am un card pentru că mi-au pierdut cardul, aşa că acum trebuie să mă deplasez peste tot pentru a încerca să am grijă de fiul meu”, a afirmat ea.

Familia lui Begum i-a scris direct lui Sajid Javid cerându-i să îi aducă copilul acasă. În scrisoarea redactată de sora lui Begum, Renu, se arată că familia o va ajuta în apelul său faţă de decizia de a i se retrage cetăţenia.

„Nici eu şi nici familia mea nu am avut niciun contact cu Shamima. Am descoperit prin presă, la fel ca restul ţării, că a născut un băiat. Am fost fericiţi să aflăm prin comentariile dumneavoastră că îl recunoaşteţi pe nepotul meu ca fiind un cetăţean britanic”, a scris Renu.

„Ca familie, va întrebăm cum vă putem ajuta în a-l aduce acasă pe nepotul meu. El este inocent şi nu ar trebui să îşi piardă privilegiul de a fi crescut în în siguranţa acestei ţări”, se arată în scrisoare.

Renu precizează că familia este „şocată şi revoltată de comentariile deplorabile” făcute de Begum în ultimele zile, despre care a afirmat că nu sunt reprezentative pentru valorile britanice.

Adolescenta a fost în mijlocul „unui cult criminal şi misogin” timp de patru ani „iar exploatarea lor a afectat-o fundamental”, se arată în scrisoare.

„Sperăm că înţelegeţi poziţia noastră şi de ce trebuie, drept urmare, să o ajutăm pe Shamima să facă apel contra deciziei dumneavoastră de a-i retrage singurul lucru care ar putea duce la reabilitarea ei, cetăţenia britanică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.