Un tânăr bulgar a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, în primă instanţă, după ce a fost găsit vinovat de violarea şi uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova în octombrie, a anunţat un tribunal din Ruse (nord), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestat în Germania, unde a fugit după ce a comis crima, la 6 octombrie, Severin Krasimirov, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut faptele, evitând astfel o condamnare la închisoare pe viaţă.

El a fost condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi în valoare de 450.000 de leva (225.000 de euro) către familia victimei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit parchetului, este vorba despre ”o crimă motivată de sexual, fără legătură cu activitatea profesională a victimei”.

Crima a fost precedată de un ”viol brutal”, în timp ce Severin Krasimirov se afla sub influenţa alcoolului.

În faţa sediului tribunalului, acuzatul a plâns şi a declarat că ”regretă mult” această ”greşeală a tinereţii”.

Avocatul condamnatului, Ivan Doinov, a anunţat că va face apel în vederea unei reduceri la jumătate a pedepsei, evocând ”circumstanţe atenuante”, întrecare mărturia şi regretul exprimat de către condamnat.

Viktoria Marinova a fost atacată şi ucisă ”în mod deosebit de crud”, potrivit tribunalului, în timp ce făcea jogging de-a lungul Dunării.

Uciderea lui Marinova, la vârsta de 30 de ani, o prezentatoare la un post local de televiziune din Ruse, a provocat o emoţie puternică la nivel internaţional, în contextul în care aceasta tocmai îşi lansase un nou program, promiţând să dezvăluie cazuri grave de corupţie.

Autorităţile au reproşat presei că a difuzat ”o ştire falsă”, legând uciderea jurnalistei de activitatea sa profesională.

Cu toate acestea, ONG-ul Reporters sans frontières (RSF) evocă, în ultimul său raport, ”o voinţă afişată a autorităţilor de a muşamaliza acest caz, zorind ancheta” cu privire la asasinarea tinerei jurnaliste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.