Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) anunţă că a găsit noi dovezi ale centrelor de detenţie în care era folosită tortura, din regiuni ocupate de forţele ruse, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SBU a anunţat că ofiţerii săi au descoperit un loc de detenţie ilegală în Sviatohirsk, în regiunea Doneţk, care includea o cameră de tortură într-un fost centru de recreere.

”Detectivii şi anchetatorii SBU au găsit obiecte care indică în mod direct semne de tortură”, se arată în comunicatul SBU.

Procuratura generală a precizat că inspectorii săi au vizitat atât Sviatohirsk, cât şi Lîman, oraş care a fost eliberat luna trecută.

La Sviatohirsk, ”oamenii legii au deshumat cadavrele a 34 de persoane, unele dintre ele având semne de moarte violentă. De asemenea, trupurile arse a doi cetăţeni au fost găsite într-o maşină, identităţile acestora fiind în prezent în curs de stabilire”, a precizat procuratura generală.


În Lîman, ”aproximativ 110 tranşee au fost găsite în cimitirul Nova Masliakivka, inclusiv mormintele unor copii. În total, 44 de cadavre au fost deja exhumate în timpul inspecţiei”, potrivit SBU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.