Seria incidentelor negre pare să nu mai ia sfârşit pentru marca Boeing. Un avion al constructorului american a fost implicat în noaptea de miercuri spre joi într-un accident pe aeroportul din Dakar, capitala Senegalului, 11 oameni fiind răniţi, iar aeroportul fiind închis, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul, un Boeing 737-300, cu 78 de pasageri la bord, a depăşit violent pista în timpul decolării de pe aeroportul internaţional Blaise Diagne din Dakar, Senegal.

Într-un comunicat de presă, autorităţile locale au anunţat că unsprezece persoane au fost rănite. Patru dintre acestea se află în stare gravă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Într-o înregistrare video postată pe reţelele sociale, fuselajul Boeing-ului aparţinând companiei aeriene senegaleze TransAir pare să fie grav avariat.

Conducerea aeroportului Blaise Diagne a anunţat că a fost deschisă o anchetă pentru a determina cauzele accidentului.

"Redeschiderea aeroportului este aşteptată în următoarele ore", a adăugat conducerea aeroportului.

NOU INCIDENT ÎN TURCIA: ANVELOPA ROŢII DIN FAŢĂ A UNUI AVION BOEING A EXPLODAT LA ATERIZARE

Pe de altă parte, un nou incident cu un avion Boeing s-a întâmplat joi în Turcia. Anvelopa faţă a unui aparat de tip 737 al companiei Corendon Airlines s-a spart la aterizarea pe un aeroport din sudul Turciei, a declarat ministrul turc al transporturilor, adăugând că nu au existat victime şi că toţi cei 190 de pasageri şi membri ai echipajului au fost evacuaţi.

Şina trenului de aterizare din faţă a fost avariată la avionul aparţinând Corendon Airlines, care sosea de la Köln, Germania, în momentul în care a aterizat pe aeroportul Alanya-Gazipasa din Antalya, a declarat ministrul Abdulkadir Uraloglu. "Toate unităţile noastre relevante se aflau pe teren şi erau în alertă. Slavă Domnului, nu au fost răniţi cei 184 de pasageri şi 6 membri ai echipajului", a declarat Uraloglu pe platforma X, adăugând că evaluările iniţiale au arătat că pista, care a fost închisă temporar, nu a fost afectată.

După incidentul de joi, zborurile au fost redirecţionate către aeroportul principal din Antalya şi către alte aeroporturi din apropiere, a precizat ministrul.

Corendon a precizat într-un comunicat că avionul s-a oprit în siguranţă pe pistă după ce anvelopa a explodat.

Experţii spun că explozia anvelopelor la aterizare este relativ frecventă şi necesită, de obicei, reparaţii minore, dar poate declanşa o căutare a resturilor de anvelope sau, în unele cazuri, o evacuare a pasagerilor.

Avionul implicat în incidentul de joi, care are şase roţi, este diferit de avionul 767, mai mare, care a aterizat de urgenţă fără trenul de aterizare din faţă miercuri.

Miercuri, un avion aparţinând producătorului american a fost nevoit să aterizeze la Istanbul fără roţile din faţă, după ce trenul de aterizare nu s-a deschis.

În aceeaşi zi, un Boeing 787-900 aparţinând companiei aeriene franceze Air France a fost nevoit să se devieze ruta şi să aterizeze de urgenţă la Iqaliuit, în nordul îndepărtat al Canadei, după ce a fost detectat un miros de ars în cabină.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Săptămână cu ghinion pentru Boeing, cu noi incidente implicând aeronavele sale: aterizare la Istanbul fără roţile din faţă, aterizare de urgenţă în Canada, zbor inaugural al unei nave spaţiale amânat din cauza unei anomalii - VIDEO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.