Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a efectuat o vizită în zona de operaţiuni ruseşti, în Ucraina, pentru a inspecta lucrări de reconstrucţie efectuate în Donbas şi a prezenta noi şantiere la Mariupol, anunţă luni, într-un comunicat armata rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata rusă face acest anunţ după ce a anunţat sâmbătă că Serghei Şoigu a efectuat o inspecţie într-un ”post de comandament”, pe front, în Ucraina, în toiul Bătăliei de la Bahmut.

”În cadrul unei vizite în zona operaţiunii militare speciale”, Serghei Şoigu a efectuat inspecţii în instalaţii de infrastructură reconstruite şi pe noi şantiere, la Mariupol. anună armata rusă în acest comunicat, fără să precizeze data acestei vizite.

La Mariupol, ministrul rus a vizitat un centru medical, un centru de salvare şi un nou cartier rezidenţial - de 12 imobile - se arată în comunicat.

Lui Şoigu i s-a prezentat raportul privind construcţia de şcoli în acest oraş portuar ucrainean, asediat timp de mai multe luni, după care a fost cucerit în mai.

Ministrului rus al Apărării i s-a prezentat şi un raport privind construirea unui apeduct care să lege ”republica populară” de la Doneţk (DNR), în estul Ucrainei, şi regiunea rusească Rostov, precizează aceeaşi sursă.

Această vizită intervine în contextul în care se dau lupte aprige pentru preluarea controlului asupra oraşului Bahmut, situat în regiunea ucraineană Doneţk, o localitate cu o valoare strategică limitată, dar care a devenit un simbol al celor două tabere, care luptă de luni de zile.

Serghei Şoigu a efectuat două vizite de acest fel la sfârşitul lui decembrie în zona ”operaţiunii sepciale”, în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.