Belarus ar trebui să ofere garanţii de securitate pentru Ucraina în viitor, odată ce Kievul îşi va afirma statutul neutru, ”de neaderare la un bloc, de neproliferare nucleară”, a declarat, vineri, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, notează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La cererea părţii ucrainene, statutul său neutru, de neaderare la un bloc, de neproliferare nucleară, ar trebui să fie însoţit de garanţii de securitate”, a spus Lavrov.

”Am propus ca Republica Belarus să fie, bineînţeles, printre astfel de ţări garante”, a mai precizat el.

De asemenea, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a cerut anterior ca Belarusul să fie inclus în negocierile ruso-ucrainene privind încheierea războiului din Ucraina.

”Nu pot exista negocieri fără participarea Belarusului”, a declarat preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei şedinţe desfăşurate joi, a Consiliului său de Securitate.

”Nu pot exista acorduri separate pe la spatele Republicii Belarus”, a mai argumentat el.

Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra Ucrainei din Belarus, iar trupele ruse au invadat Ucraina din Belarus. Nu a existat nicio confirmare a afirmaţiilor că forţele belaruse au intrat în Ucraina.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.