La o zi după ce ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a acuzat Moscova că încearcă ”să provoace Vestul”, omologul său rus, Sergei Lavrov, l-a numit pe Williamson „ministrul de război”, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Williamson, vorbind la Conferinţa de Securitate de la Munchen, a acuzat Rusia de „activitate ilegală” atât la sol cât şi pe mare şi a cerut Moscovei să îşi reseteze relaţia cu ţările vestice prin dialog.

Lavrov a ţinut un discurs la conferinţă sâmbătă şi a făcut referire la Williamson după ce a fost întrebat privind securitatea din zona arctică.

„Dorim să înţelegem ce fel de mandat va avea NATO în zona arctică”, a afirmat Lavrov.

„Dacă ascultăm anumite persoane cum ar fi ministrul războiului, pardon, ministrul Apărării, din Marea Britanie atunci s-ar putea să avem impresia că nimeni în afară de NATO nu are voie să fie nicăieri”, a adăugat el, râzând.

Nu este pentru prima oară când Lavrov şi Williamson au fost implicaţi într-o dispută verbală.

În 2018, după ce Williamson a transmis Rusiei „să plece şi să tacă din gură”, Lavrov a răspuns: „Poate că îi lipseşte educaţia”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.