O delegaţie a separatiştilor armeni din enclava separatistă azeră Nagorno Karabah a sosit joi în oraşul azer Yevlakh la negocieri cu Azerbaidjanul în vederea reintegrării teritoriului secesionist, potrivit agenţiei azere de presă Azertag, în urma unei operaţiuni militare azere care s-a încheiat miercuri, soldată cu cel puţin 200 de morţi şi 400 de răniţi, potrivit unui bilanţ prezentat de către separatiştii armeni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste negocieri au fost anunţate miercuri, în urma unei operaţiuni militare-fulger a Baku, care i-a obligat pe separatişti să capituleze după 10 ani de conflict.

În imagini difuzate de agenţia azeră de presă Azertag apare o coloană de vehicule cu tracţiune integrală negre care sosesc la locul negocierilor, urmată de un vehicul pe care flutură un steag rusesc, cu numere de înmatriculare ale armatei ruse.

Rusia dispune, de la sfârşitul lui 2020 şi în urma unui război precedent, de o misiune de pace în nagorno Karabah.

Azerbaidjanul a lansat marţi o operaţiune militară-fulger împotriva separatiştilor armeni, pe care i-a forţat să capituleze în mai puţin de 24 de ore şi să-şi predea toate armele.

Baku vrea de-acum să negocieze reintegrarea acestui teritoriu azer, care s-a desprins prin secesiune din Azerbaidjan la căderea URSS, antrenând două războaie sângeroase, în anii '90 şi în 2020.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a reafirmat joi ”susţinerea fără rezerve” a Baku, într-o convorbire la telefon cu omologul său azer Ilham Aliev, anunţă preşedinţia turcă.

”Preşedintele Erdogan a primit informaţii de la domnul Aliev despre situaţia actuală a operaţiunii lansate de către Azerbaidjan. Preşedintele Erdogan i-a transmis încă o dată luiAleiv susţinerea fără rezerve a Azerbaidajnului de către Turcia”, anunţă într-un comunicat preşedinţia turcă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.