Senatul american va vota în cursul zilei de astăzi o rezoluţie prin care îşi afirmă sprijinul pentru Israel, în condiţiile în care preşedintele Joe Biden se pregăteşte să ceară o finanţare substanţială pe măsură ce declanşarea unei ofensive terestre în Gaza pare să se apropie tot mai mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNN, rezoluţia notează că Senatul este alături de Israel "în timp ce se apără", sprijinind inclusiv "eforturile israeliene de a diminua ameninţarea reprezentată de Hamas”.

De asemenea, documentul reafirmă dreptul Israelului la autoapărare şi se angajează să ajute Israelul să-şi protejeze poporul de viitoarele agresiuni. 

Senatorii americani solicită tuturor ţărilor să condamne fără echivoc războiul Hamas împotriva Israelului, inclusiv atacurile şi vizarea intenţionată a civililor de către Hamas.

Rezoluţia cere ca Hamas să înceteze imediat atacurile împotriva Israelului şi să elibereze în siguranţă toţi ostaticii în viaţă şi să predea trupurile ostaticilor decedaţi.

Votul urma să aibă loc la ora locală 13:45 (20:45 ora României), iar rezoluţia va obţine un sprijin covârşitor.
 
Doar senatorul republican de Kentucky, Rand Paul, nu a semnat în calitate de co-sponsor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.