Senatul Statelor Unite a votat joi în favoarea numirii congresmanului John Ratcliffe în funcţia de director pentru securitate naţională, o victorie pentru preşedintele Donald Trump, aflat la a doua sa tentativă de instalare a republicanului conservator la conducerea comunităţii de informaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ratcliffe, un membru al Camerei Reprezentanţilor cunoscut pentru loialitatea sa faţă de Trump, a fost confirmat cu 49 de voturi la 44, numărul de voturi negative fiind mai mare ca pentru oricare alt nominalizat pentru această funcţie.

Votul a corespuns strict cu numărul de republicani şi de democraţi.

Ratcliffe devine primul candidat confirmat de Senat pentru postul de conducere a securităţii naţionale din august anul trecut. Cel mai recent, acest post a fost deţinut de Richard Grenell, ambasadorul SUA în Germania, care a fost supus întrebărilor Congresului în legătură cu încercările de a declasifica date clasificate şi de a reorganiza biroul.

Ratcliffe îşi asumă această funcţie în timp ce SUA se confruntă cu o serie de riscuri de securitate, între care pandemia de coronavirus, concurenţa puternică cu China şi aşteptările mari să Rusia încearcă să se amestece în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Trump a anunţat în iulie că doreşte ca Ratcliffe să ocupe postul creat în 2004 pentru coordonarea celor 17 agenţii de securitate din ţară într-un mod mai unitar, după atentatele din 11 septembrie 2001.

Democraţii susţin că Ratcliffe este prea partizan pentru a asigura că agenţiile de spionaj nu  vor fi influenţate de politic. Republicani afirmă că au încredere în acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.