Senatul american l-a confirmat, miercuri, pe generalul Charles Brown în funcţia de preşedinte al statului major comun, una dintre sutele de nominalizări blocate de un senator republican care se opune avortului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest general afro-american fusese prezentat în luna mai de preşedintele Joe Biden drept un "războinic" cu cele mai mari calităţi militare, dar şi mobilizat împotriva rasismului.

El va deveni al doilea afro-american care va ocupa funcţia de şef al Statului Major al forţelor armate, după Colin Powell între 1989 şi 1993, şi va fi subordonat unui ministru al Apărării de culoare şi el: Lloyd Austin.

Nominalizarea sa, aprobată cu 83 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă", a fost blocată, alături de alte peste 300 de voturi, de senatorul Tommy Tuberville, care s-a revoltat împotriva unei politici a Pentagonului care favoriza avortul pentru femeile soldat.

Liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, a iniţiat, de asemenea, procesul de votare pentru confirmarea altor două nominalizări: cea a generalului Randy George ca şef al Statului Major al armatei şi cea a generalului Eric Smith în calitate de comandant al puşcaşilor marini.

Aceştia ar trebui să fie deja în noile lor poziţii. Senatul nu ar trebui să fie forţat să facă contorsionări procedurale doar pentru a face pe placul unui senator neruşinat şi nepotrivit', a glumit Schumer mai devreme miercuri.

Charles Brown este actualul comandant al Forţelor Aeriene şi urmează să îl înlocuiască pe generalul Mark Milley când acesta se va pensiona la 29 septembrie.

El este un fost pilot foarte experimentat, descris de preşedintele Biden ca fiind "un lider temerar şi un patriot neclintit".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.