Senatorul rus Alexei Puşkov a reacţionat dur la decizia Republicii Moldova de a interzice afişarea în public a literelor ”Z” şi ”V” utilizate în sprijinul trupelor ruse care atacă Ucraina, precum şi panglica Sfântului Gheorghe, un simbol care susţine războiul Rusiei în Ucraina. Puşkov a avertizat-o pe preşedinta fostei republici sovietice, Maia Sandu, că ţara ei ar putea ajunge în ”coşul de gunoi al istoriei”, în special pentru ”nu poate plăti pentru gazul rusesc”, relatează dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ar trebui să fie mai atentă în ceea ce priveşte Rusia şi simbolurile ei, cu atât mai mult cu cât Chişinăul nu poate plăti pentru gazul rusesc”, a scris Puşkov pe canalul său Telegram.

La începutul acestei săptămâni, Chişinăul a interzis afişarea în public a literelor ”Z” şi ”V” utilizate  în sprijinul trupelor ruse care atacă Ucraina, precum şi panglica Sfântulului Gheorghe, considerat un simbol al susţinătorilor preşedintelui rus Vladimir Putin, dar şi al separatiştilor pro-ruşi din Ucraina.

Sandu şi-a justificat interdicţia explicând că simbolurile au rolul de a diviza societatea. Locul lor este în ”coşul de gunoi al istoriei”, a mai spus ea.

Republica Moldova este dependentă de aprovizionarea cu gaze ruseşti, iar Transnistria este condusă de facto de un regim pro-rus şi susţinută de trupele ruse încă din anii 1990. Această situaţie stârneşte temeri că, după o eventuală victorie a forţelor ruse în Ucraina, Kremlinul ar putea să invadeze Republica Moldova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.