Liderul majorităţii Senatului SUA, Chuck Schumer, din statul New York, a anunţat că este probabil ca Senatul să aprobe joi proiectul de lege care oferă finanţarea în valoare de 40 de miliarde de dolari promisă Ucrainei. Senatorul republican Rand Paul din statul Kentucky a blocat adoptarea proiectului de lege, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fondurile includ atât ajutor militar, cât şi umanitar. Proiectul de lege era aşteptat să fie adoptat de către Senatul Statelor Unite săptămâna trecută, fiind adoptat de Camera Reprezentanţilor SUA cu sprijin bipartizan, însă republicanul Rand Paul din statul Kentucky a blocat adoptarea proiectului de lege.

Schumer l-a mustrat, miercuri, pe Rand Paul, fiind singurul parlamentar care a avut obiecţii cu privire la adoptarea pachetului de ajutor.

”Acest lucru ar fi trebuit să fie deja făcut şi încheiat”, a spus Schumer.

”Însă este inadmisibil că un membru al celeilalte părţi, senatorul junior din Kentucky (n.r. Rand Paul), a ales să facă spectacol şi să obstrucţioneze finanţarea Ucrainei, ştiind foarte bine că nu putea să oprească adoptarea pachetului”, a continuat senatorul american.

”Decizia senatorului Paul de a amâna finanţarea Ucrainei din motive pur politice înseamnă doar consolidarea puterii lui Putin”, a mai declarat Schumer.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.