Ucraina este departe de a-şi epuiza capacitatea de luptă împotriva Rusiei, a declarat marţi, într-un interviu acordat presei daneze, şeful Wagner, Evgheni Prigojin, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Orice ofensivă trebuie să fie evaluată, precum şi rezultatele sale, după ce potenţialul ofensiv al inamicului a fost epuizat. Din câte am înţeles, potenţialul ofensiv al Ucrainei este departe, foarte departe de a fi epuizat", a spus el.

Declaraţiile sale vin în contextul în care Ucraina şi-a lansat recent mult aşteptata ofensivă, dar rezultatele ei sunt deocamdată modeste, iar Moscova transmite că îi face faţă.

CITEȘTE ȘI Armata rusă anunţă că a capturat, pentru prima oară pe frontul din Ucraina, tancuri germane de tip Leopard şi blindate americane de tip Bradley, în regiunea Zaporojie

Patronul companiei militare private ruseşti a mai spus că nu ştie dacă forţa sa va rămâne în Ucraina, în condiţiile în care are o dispută cu Ministerul rus al Apărării în legătură cu semnarea unor contracte.



Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă că "unităţile voluntare" şi grupurile militare private vor trebui să semneze un contract cu ministerul, ceea ce va "conferi formaţiunilor voluntare statutul juridic necesar" şi va crea "abordări unificate" în ceea ce priveşte activitatea lor.

Ordinul nu a menţionat numele grupului Wagner, dar mişcarea este văzută ca o modalitate de a controla influenta forţă militară. Prigojin - care s-a certat în mod public cu liderii din domeniul apărării - a declarat că Wagner nu va semna aceste contracte. În schimb, au făcut-o trupele de elită ale liderului cecen Ramzan Kadîrov, fost aliat cu care Prigojin s-a certat.

CITEȘTE ȘI Armata lui Kadîrov semnează cu Ministerul rus al Apărării contractul pe care Prigojin l-a refuzat

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.