Directorul ziarului Democrat-Reporter din Alabama a provocat o polemică după publicarea unui editorial în care îndeamnă la revenirea Ku Klux Klan pentru a ”curăţa” Washingtonul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E timpul ca Ku Klux Klan să iasă din nou din noapte”, a scris Goodloe Sutton, care este directorul publicaţiei şi totodată redactorul-şef al acestui săptămânal de la Linden, un orăşel situat în nord-vestul Statelor Unite.

Îndemnul său, publicat în numărul din 14 februarie, este legat de voinţa, în opinia sa, a ”democraţilor din cadrul Partidului Republican şi unor democraţi” de a creşte impozitele în Alabama.

El denunţă ”clasa conducătoare” şi reclamă ca Ku Klux Klan să atace ”reşedinţele închise” din regiunea Washingtonului, unde trăiesc membrii acestei clase.

În acest editorial, scris într-un stil confuz şi impregnat de complotism, şeful Democrat-Reporter, un ziar înfiinţat în 1911, scrie că diversele conflicte la care au participat Statele Unite ar fi fost un mijloc ca elitele din ”Nord-Estul” ţării să întreţină complexul militaro-industrial.

Editorialul a surprins cu atât mai mult cu cât Goodloe Sutton este cunoscut prin jurnalismul său de investigaţie, care i-a adus numeroase premii în anii '90. El este unul dintre autorii unei anchete despre derivele şerifului comitatului Marengo, în care se află Linden.

După publicarea editorialului, mai multe instituţii care l-au premiat pe Goodloe Sutton i-au retras premiile.

Departe de a demisiona sau reveni asupra a ceea ce a scris, septuagenarul a mers şi mai departe, într-un interviu acordat cotidianului Montgomery Advertiser, publicat în ediţia de luni, în care afirmă că se referă la o serie de linşaje vizând ”social-comunişti”.

El a declarat de asemenea că Ku Klux Klan a recurs la acte violente doar pentru că a fost nevoit să o facă.

Cercetări efectuate de Montgomery Advertiser au relevat o serie de alte articole pe un ton rasist, antisemit sau homofob publicate de-a lungul timpului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.