Şeful statului major al armatei din Spania, generalul Miguel Angel Villaroya, a demisionat în urma acuzaţiilor că a fost vaccinat înaintea unor grupuri prioritare de oameni, el fiind una dintre persoanele publice care au provocat indignare din cauza informaţiilor că nu şi-au aşteptat rândul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Apărării, Margarita Robles, i-a cerut generalului Villaroya explicaţii, după informaţiile apărute vineri în presă, că a fost vaccinat.

Într-un comunicat referitor la demisie, Ministerul Apărării a indicat, dar nu explicit, că Villaroya a fost vaccinat.

Generalul ”nu a intenţionat să profite de privilegii nejustificare, care au afectat imaginea forţelor armate şi au pus sub semnul întrebării onoarea de general”, potrivit comunicatului.

Villaroya ”a luat deciziile pe care le-a considerat corecte, dar care au afectat imaginea publică a forţelor armate”, mai arată comunicatul.

Generalul nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

La începutul pandemiei, Villaroya a reprezentat armata la briefingurile de presă la care a vorbit despre  modul în care soldaţii fac curăţenie în cămine de bătrâni şi au grijă de rezidenţii vârstnici.

Numărul de cazuri de Covid-19 din Spania a crescut vineri cu 42.885, la 2.499.560. Au fost raportate 400 de morţi, totalul deceselor fiind de 55.441.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.