Justiţia germană a deschis o anchetă care-l vizează pe şeful poliţiei federale cu privire la sechestrare, după ce acesta s-a dus personal să-l ia din Irak pe un suspect într-o crimă, a anunţat joi Parchetul din Frankfurt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe plângeri au fost depuse împotriva lui Dieter Romann în cadrul acestui scandal rocambolesc, care a provocat o imensă emoţie în primăvară.

Şeful poliţiei germane s-a dus în iunie în Kurdiatnul irakian pentru a aduce un tânăr irakian solicitant de azil a cărui cerere a fost respinsă în Germania, Ali Bashar, suspectat că a violat-o şi ucis-o prin strangulare pe Susanna Feldman, în vârstă de 14 ani, la Wiesbaden, la sfârşitul lui mai.

Tânărul, care locuia cu familia într-un cămin pentru imigranţi la Wiesbaden, a fugit în ţara sa de origine după crimă.

Autorităţile din Kurdistanul irakian l-au arestat, la începutul lui iunie, şi i l-au predat lui Dieter Romann şi unor poliţişti germani, la bordul unui avion aparţinând companiei Lufthansa, pe aeroportul din Ebril, în Irak.

Or nicio procedură de extrădare legală nu a fost urmată.

Ali Bashar - care a recunoscut crima şi este suspectat, de asemenea, de violarea unei fete în vârstă de 11 ani - se află, de atunci, în detenţie preventivă la Frankfurt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.