Ministrul lituanian de Externe Linas Linkevicius se plasează în carantină timp de o săptămână, în urma a două teste pozitive cu covid-19 a doi membri ai delegaţiei franceze care au participat la evenimente organizate cu ocazia vizitei lui Emmanuel Macron în Lituania, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Linas Linkevicius a participat la mai multe evenimente în cursul acestei vizite, la 28 şi 29 septembrie, a precizat o purtătoare de cuvânt a ministerului, Rasa Jakilaitiene.

Cei doi membri ai delegaţiei franceze diagnosticaţi pozitiv cu covid-19 locuiesc la Vilnius şi nu au făcut parte din grupul care a venit de la Paris, testat în întregime negativ cu covid-19, înainte de sosirea în Lituania, a anunţat Palatul Elysée.

”Toate gesturile-barieră au fost respectate. Preşedintele nu este un caz de contact”, a declarat pentru Reuters preşedinţia franceză.

Era necunoscut imediat dacă ministrul lituanian de Externe, care s-a întâlnit cu Emmanuel Macron în această vizită, a efectuat vreun test de depistare.

Testele efectuate duminică de către preşedintele lituanian Gitanas Nauseda, soţia sa şi mai mulţi invitaţi la biroul său au ieţit toate negative, a anunţat preşedinţia lituaniană într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.