Şeful diplomaţiei italiene Luigi Di Maio a efectuat miercuri o vizită la Tripoli, unde s-a întâlnit cu premierul Fayez el Sarraj, a anunţat într-un comunicat Guvenul de uniune naţională (GNA), elatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au discutat despre intervenţii străine în Libia, misiunea europeană însărcinată să supravegheze respectarea embargoului internaţional asupra armamentului, blocarea exporturilor petroliere libiene de către forţele loiale mareşalului Khalifa Haftar, cel mai puternic om din estul ţării şi despre migraţie, precizează GNA.

Italia, o fostă putere colonială în Libia, a propus un ajutor în operaţiuni de deminare la Tripoli.

Libia, aflată în haos din 2011, este împărţită între două tabere rivale - GNA, condus de Fayez el Sarraj, cu sediul la Tripoli şi recunoscut de comunitatea internaţională, şi un guvern paralel susţinut de către mareşalul Khalifa Haftar, în est.

Turcia, care susţine militar GNA, a salutat vineri ”imparţialitatea” Italiei în Libia, ”spre deosbire de alte ţări europene”, evocând astfel Franţa, pe care Ankara o acuză de susţinera lui Haftar, o acuzaţie respinsă de Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.