Ministrul chinez de Externe Wang Yi a lăudat atitudinea ”raţională” şi ”responsabilă” a Rusiei faţă de războiul nuclear în timpul unei întâlniri cu omologul său rus Serghei Lavrov la summitul G20, relatează „The Guardian”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”China a observat că Rusia a reafirmat recent poziţia stabilită conform căreia «un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie purtat niciodată», ceea ce arată atitudinea raţională şi responsabilă a Rusiei”, a declarat Wang, potrivit agenţiei de ştiri chineze Xinhua.

De asemenea, şeful diplomaţiei chineze a mai spus că Beijingul este încântat să vadă că Moscova „şi-a semnalat disponibilitatea” de a se angaja în negocieri în privinţa conflitului din Ucraina şi de a accepta să reia acordul privind exportul cerealelor din Marea Neagră, se arată într-un comunicat al Ministerului chinez de Externe.

China este ”dispusă să coopereze cu Rusia pentru a impulsina schimburile la nivel înalt şi comunicarea în diverse domenii, pentru a aprofunda cooperarea practică bilaterală şi pentru a facilita schimburile de personal”, a subliniat Wang.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.