Şeful Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Hanoi a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru supraestimarea costurilor ehipamentelor folosite în testarea pentru Covid-19, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nguyen Nhat Cam, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit vinovat pentru supraestimarea costului sistemelor de testare în timpul unei tranzacţii, cauzând o pierdere la bugetul de stat de 5,4 miliarde de dongi (aproximativ 195.000 de euro), a transmis Ministerul Securităţii Publice într-un comunicat.

Alţi nouă oameni au primit pedepse între 3 şi 6 ani şi jumătate de închisoare pentru implicare în incident.

Ministerul a precizat că acţiunile lui Cam şi ale complicilor lui vor avea un impact negativ asupra imaginii medicilor şi agenţiei anti-coronavirus.

Cu măsuri stricte şi de monitorizare a infecţiilor, Vietnamul a reuşit să ţină în frâu epidemia de Covid-19. Aici au fost înregistrate în total 1.395 de cazuri şi 35 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.