Şeful Agenţiei Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat că după cum a convenit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, se întoarce la Kiev, Ucraina, în urma întâlnirilor la care a luat parte la Sankt Petersburg, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După cum am convenit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după întâlnirile mele din Sankt Petersburg, mă întorc la Kiev. Munca privind înfiinţarea unei zone de siguranţă şi protecţie a securităţii nucleare la centrala nucleară Zaporojie continuă”, a scris Grossi pe Twitter.

La întâlnirea de marţi difuzată la televiziunea de stat rusă, preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus şefului Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică Rafael Grossi că situaţia de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, deţinută de ruşi, este ”îngrijorătoare”.

Liderul rus i-a mai spus lui Grossi că Moscova este ”deschisă dialogul” şi va discuta ”toate problemele” referitoare la operaţiunile centralei.




 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.