O parte din plăţile pentru energie către Rusia ar trebui redirecţionate către Ucraina pentru redresare, a declarat, vineri, ministrul eston de Externe, Eva-Maria Liimets, în cadrul unei conferinţe de presă alături de omologii ei francez, lituanian şi leton la Tallinn, Estonia, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia trebuie trasă la răspundere pentru distrugerile devastatoare pe care le-a provocat şi pentru crimele de război pe care le-a comis în Ucraina”, a spus ea.

Liimets a adăugat că activele îngheţate ca parte a sancţiunilor împotriva Rusiei ar putea fi, de asemenea, folosite ”ca o sursă de fonduri de redresare pentru oraşele şi infrastructura ucrainene”.

”Actul constitutiv al NATO-Rusia este învechit”, a adăugat ea, solicitând o ”politică de izolare pe termen lung” în ceea ce priveşte Rusia şi o politică continuă de nerecunoaştere a zonelor ocupate de Rusia în Ucraina.

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că detaliile noilor sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei vor fi decise ”în zilele următoare”, cu scopul de a-l ”forţa pe Putin să pună capăt acestei agresiuni nebuneşti”.

Şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, a explicat că ”trebuie luată în considerare şi convenită o apărare permanentă (NATO)” la următorul summit NATO din iunie 2022.

El a mai spus că UE ar trebui să ia în considerare ”alte mărfuri”, dincolo de sectorul energetic, pe care blocul să le sancţioneze.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.