Sediul Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul urmează să fie percheziţionat luni după-amiaza, în cadrul anchetei cu privire la dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit unor surse doplomatice citate de postul NTV, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Khashoggi, care s-a exilat în Statele Unite, a fost dat dispărut pe 2 octombrie, ziua în care a intrat în consulat.

Logodnica sa dă asigurări că jurnalistul nu a mai ieşit din sediul misiunii.

Potrivit unor surse apropiate serviciilor turce de securitate, Khashoggi a fost ucis de o achipă de 15 saudiţi, care s-au întors în ţara lor în aceeaşi zi.

Franţa, Regatul Unit şi Germania au cerut împreună, duminică, Arabiei Saudite şi Turciei o ”anchetă credibilă” cu privire la dispariţia jurnalistului.

Jamal Khashoggi s-a exilat în Statele Unite în urmă cu un an, de teama unor represalii, din cauza opiniilor sale politice.

În acest an, el a denunţat, în articole publicate în cotidianul american The Washington Post (WP), atitudinea Riadului faţă de Qatar, Războiul din Yemen şi reprimarea politică şi cenzura din ţara sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.