Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că împreună cu alţi miniştri de Finanţe au părăsit, miercuri, o şedinţă cu uşile închise a G20 cu Rusia, deoarece ”relaţiile cu Rusia nu pot decurge în mod normal în ceea ce priveşte participarea sa la forumurile globale unde ţările se întâlnesc pentru a aborda provocări comune. ”Atitudinea Rusiei este ofensatoare pentru normele internaţionale”, a mai afirmat ea, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţiile lui Janet Yellen cu privire la acest incident au venit în timpul unei conferinţe de presă cu reporterii, joi. Yellen a părăsit şedinţa împreună cu oficiali europeni şi occidentali care participau la întâlnire, potrivit unei persoane familiarizate cu sesiunea.

”Cred că participarea la aceste forumuri necesită un angajament din partea ţărilor de a se supune normelor şi valorilor fundamentale care stau la baza cooperării internaţionale”, a spus Yellen, joi.

„Decizia mea, împreună cu cea a altora, de a pleca când ministrul rus de Finanţe a luat cuvântul, a fost ca să clarificăm faptul că atitudinea Rusiei... este atât de ofensatoare pentru normele internaţionale încât nu suntem dispuşi să permitem Rusiei să participe sau să ascultăm ce au de spus ruşii”, a adăugat secretarul Trezoreriei.

Înainte de întâlnirea miniştrilor de Finanţe, oficialii americani au spus că Yellen nu va participa la anumite sesiuni ale reuniunii în cadrul căreia Rusia a fost inclusă.

De asemenea, oficialii ucraineni au luat cuvântul în cadrul sesiunii în calitate de invitaţi, dar au plecat împreună cu Yellen şi alţi oficiali când ministrul rus de Finanţe, Anton Siluanov a început să vorbească în format virtual.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.