Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a declarat, miercuri, că în Statele Unite ”nu este legală” confiscarea activelor îngheţate ale Băncii Centrale a Rusiei cu scopul de a ajuta la ”reconstrucţia Ucrainei” după încheierea războiului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că este foarte natural ca, având în vedere distrugerea enormă din Ucraina şi costurile imense de reconstrucţie care vor urma, să privim spre Rusia să ne ajute şi să plătească cel puţin o parte din costuri”, a subliniat Yellen.

”Acestea fiind spuse, în timp ce luăm în considerare această opţiune, nu ar fi legal în prezent în Statele Unite ca Guvernul să confişte activele respective”, a adăugat ea.

”Legea nu permite acest lucru în Statele Unite”, a mai subliniat oficialul american.

Janet Yellen le-a spus reporterilor, înainte de o întâlnire a miniştrilor de Finanţe ai G7 la Bonn, Germania, că Statele Unite şi aliaţii lor au blocat active estimate la 300 de miliarde de dolari care aparţin Băncii Centrale a Rusiei.

Discuţiile dintre aliaţii occidentali cu privire la modul de finanţare a reconstrucţiei pe termen lung a Ucrainei abia încep, iar pe agenda discuţiilor se află şi rolul active ruseşti îngheţate în aceste planuri.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.