Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat Rusia că anexarea regiunilor ucrainene ar marca o ”escaladare periculoasă” a războiului ”fără valoare juridică”, care ar periclita perspectivele de pace în regiune, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orice decizie de a continua procesul anexării regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie din Ucraina nu ar avea valoare juridică şi merită condamnată”, a mai afirmat Guterres.

Dacă Rusia va merge mai departe cu planurile sale de a anexa patru regiuni ucrainene, decizia ”ar prelungi impactul dramatic asupra economiei globale, în special în ţările în curs de dezvoltare, şi ar împiedica capacitatea noastră de a furniza ajutor salvator în Ucraina şi nu numai”, a adăugat el.

Guterres a mai subliniat că anexarea regiunilor ar reprezenta o acţiune ”împotriva a tot ceea ce ar trebui să susţină comunitatea internaţională”, deoarece ”încalcă obiectivele şi principiile Naţiunilor Unite”.

Şeful ONU a evocat că o astfel de decizie este o ”escaladare periculoasă” care nu trebuie să fie luată în ”lumea modernă” şi ”nu trebuie acceptată”, potrivit AFP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.