Secretarul general al ONU Antonio Guterres, care a sosit marţi în Ucraina, se întâlneşte miercuri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul celei de a treia vizite în Ucraina, devastată de război, de la invazia rusă, lansată de Vladimir Putin în urmă cu un an, anunţă ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antonio Guterres a sosit în Polonia marţi, de unde şi-a continuat drumul şi a intrat în Ucraina.

El discută miercuri cu şeful statului ucrainean despre o prelungire a Acordului de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, au anunţat doi purtători de cuvânt ai ONU, Stephane Dujarric şi Farhan Haq.

Antonio Guterres ”se află acum în Ucraina”, a anunţat într-o conferinţă de presă, la New York, Haq.

Dujarric, care-l însoţeşte pe Guterres, a anunţat într-un comunicat o ”întâlnire miercuri cu preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski, la Kiev, în vederea discutării continuării iniţiativei cerealelor la Marea Neagră în toate componentele acesteia, dar şi alte probleme pertinente”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.