Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, intenţionează să călătorească în Coreea de Nord săptămâna viitoare pentru a discuta planurile de dezarmare nucleară ale ţării, conform Financial Times, care face referire la patru persoane familiare cu situaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii americani au declarat că Pompeo a anulat o întâlnire de pe 6 iulie cu omologul său indian pentru a zbura la Phenian. Aceasta ar fi prima sa vizită în Coreea de Nord de când Donald Trump s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un într-un summit istoric pe 12 iunie.

Un oficial al Departamentului de Stat nu a confirmat informaţiile Financial Times pentru Reuters şi a declarat că nu există niciun plan de anunţat.

Miercuri, Pompeo a afirmat în faţa Congresului că este încrezător că Phenianul a înţeles dorinţa SUA privind o dezarmare nucleară completă.

„Am fost destul de clari în conversaţiile noastre în ceea ce priveşte la ce ne referim atunci când spunem dezarmare nucleară”, a declarat Pompeo.

Săptămâna aceasta, un institut de monitorizare a Coreei de Nord din Washington, 38 North, a comunicat că imaginile din satelit arată că statul nord-coreean a adus îmbunătăţiri complexului nuclear Yongbyon începând cu 6 mai, dar nu a putut preciza dacă aceste lucrări au continuat după 12 iunie.

Duminică, Pompeo a declarat pentru CNN că nu oferă un calendar al negocierilor pentru dezarmarea nucleară a Coreei de Nord, contrazicând astfel un oficial american care declarase că Washingtonul va prezenta în curând o cronologie a negocierilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.