Secretarul de Stat american Mike Pompeo a făcut apel joi pentru „o nouă eră a cooperării” în rezolvarea provocărilor din Orientul Mijlociu şi a precizat că nicio ţară nu îşi permite să rămână pe margine, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Statele Unite doresc o nouă eră a cooperării între toate ţările pentru a confrunta aceste probleme”, a afirmat Pompeo în faţa miniştrilor de externe şi alţi oficiali din peste 60 de ţări la Varşovia.
 
Pompeo nu a criticat direct Iranul, în schimb a inclus Teheranul într-o listă de provocări regionale care a cuprins Siria, Yemen şi pacea dintre Palestina şi Israel, printre altele.
 
„Niciuna dintre provocările din regiune nu se va rezolva singură. Trebuie să lucrăm împreună pentru securitate. Nicio ţară nu îşi permite să rămână pe margine”, a precizat el.
 
Conferinţa de două zile de la Varşovia etalează disensiunile între Washington şi principalii săi aliaţi europeni pe tema îndemnurilor preşedintelui american Donald Trump de a strangula economia iraniană.
 
Puterile europene au trimis la Varşovia doar reprezentanţi de rang inferior - cu excepţia şefului diplomaţiei britanice Jeremy Hunt, care vrea să discute despre criza umanitară din Yemen. Conferinţa voia să vizeze iniţial ”influenţa destabilizatoare” a Iranului în Orientul Mijlociu. Însă iniţiativa americană nu a stârnit entuziasm printre staetle europene şi a determinat Washingtonul şi Varşovia să lărgească agenda la stabilitatea în Orientul Mijlociu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.