Secretarul britanic de Interne, Amber Rudd, a declarat miercuri că “pare probabil” ca autorul atentatului de la Manchester, Salman Abedi, nu a acţionat singur, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a precizat şi că găseşte „iritant” faptul că detalii secrete despre anchetă au fost publicate de presa din Statele Unite. Oficialul a dat asigurări că a fost „clară cu prietenii noştri” că nu mai pot avea loc astfel de scurgeri de informaţii.

Rudd a mai spus că se aşteaptă ca nivelul critic de alertă teroristă să fie temporar. Potrivit ei, kamikazele era cunoscut, „până la un punct”, de serviciile de informaţii.

Schimbarea nivelului de alertă teroristă vine după ce anchetatorii au anunţat că nu pot exclude posibilitatea ca Abedi să facă parte dintr-un grup.

Premierul Theresa May a anunţat că militari vor fi desfăşuraţi într-o serie de locuri publice, pentru a ajuta poliţiştii înarmaţi. Printre locurile vizate se numără Palatul Buckingham, Downing Street, ambasade şi Palatul Westminster.

Între timp, patru dintre victime au fost identificate - Saffie Rose Rousses, în vârstă de opt ani, Olivia Campbell, de 15 ani, John Atkinson, de 28 de ani, şi Georgina Callander,care ar fi avut 18 ani.

Ministrul polonez de Externe a declarat că doi polonezi daţi dispăruţi după atac se numără printre victime. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.